+31611008778

E-mail

Jan Griffioen

Techniek

 

Afhankelijk van je type voertuig kunnen we één van onderstaande retrofits uitvoeren:

  • In-wheel motoren op de achterwielen met nieuwe schijfremmen in plaats van de bestaande trommel- of schijfremmen 
  • In-wheel motoren op de voorwielen met nieuwe schijfremmen in plaats van de bestaande trommel- of schijfremmen 

In-wheel oplossingen hebben bepaalde voordelen zoals de bijna onzichtbare plaatsing en de eenvoudige montage.

Bij onze oplossing hebben we bewust gekozen voor het toepassen van IN-Wheel units met een beperkt vermogen, omdat het gaat om een secundaire aandrijving.  De naaf is gemaakt om na montage van de In-Wheel unit een 5-gats velg 5x112mm te plaatsen. 

Als  de velgen van je wagen een andere samenstelling hebben, zullen we een adapterplaat monteren zodat je oorspronkelijke wielen weer kunnen worden gemonteerd.


Wij gebruiken de plaats van 2 wielen voor de montage van de In-Wheel units.  Daarbij is het maximale vermogen van de aandrijving  (afhankelijk van de gekozen in-wheel drive units) ca. 8-24 KW per 2 en dit is voldoende om in de stad te rijden, of om als ondersteuning te dienen bij hybride voortbeweging.

 

[ Het plaatsen van een aparte motor ergens onder de wagen met een aandrijving naar het differentieel kan met grotere motoren worden toegepast (lees: meer vermogen) maar vergt meestal een behoorlijke verbouwing van het voertuig. Zo'n oplossing passen wij liever niet toe, tenzij je dit graag wilt.]

  

In al onze oplossingen wordt het motormanagement van de elektrische aandrijving volledig los van de bestaande systemen gehouden. 

Hierdoor kan altijd gekozen worden voor het onafhankelijk werken van één van beide systemen. 

De bediening wordt parallel aan de bestaande bediening aangesloten en de bekrachtiging van stuur en remmen wordt met een 12 Volt motor aangepast naar elektrische werking. 

De regeneratieve werking van de elektrische aandrijving is ook aktief bij het rijden met de bestaande verbrandingsmotor.

  

Wij gebruiken voor de energie-opslag standaard tractie accus met een capaciteit van ca. 20Kwh.

 

Omdat we maar weinig capaciteit nodig hebben als hulpaandrijving is het extra gewicht van onze retrofit beperkt. 

De motoren zitten op de wielen dus deze belasten het draagvermogen van het voertuig niet en de capaciteit van de accu's die we toepassen houden we ook op het minimaal benodigde vermogen van ca. 20 Kwh waardoor de gewichtstoename hierdoor ook erg meevalt.   

 

 

 

 
De elektrische aandrijving kan gebruikt worden als stand-alone aandrijving, maar kan ook dienst doen als hybride ondersteuning van de verbrandingsmotor. Hierbij geef je als het ware minder 'gas' op de aandrijving met verbrandingsmotor met optrekken en gedurende het rijden.  

Bij onze oplossingen worden de accus's van de elektrische aandrijving dus ook bijgeladen wanneer de verbrandingsmotor het voertuig aandrijft. De elektrische aandrijfmotoren werken dan als generatoren die het elektrisch remmen omzetten.  

De remmen worden zo afgesteld dat eerst elektrisch wordt geremd en dat, wanneer je het rempedaal verder intrapt, de mechanische remmen ook inschakelen. 

Het op- c.q. bijladen van de accu's voor de elektrische aandrijving kan ook separaat worden gedaan, als plug-in oplossing. 

Dat kan dan via de laadpaal of via een aansluiting op het thuisnet, al dan niet met ondersteuning van eigen zonnepanelen van het dak.